В Оніщука підтвердили закономірність "листа трьох"

П'ятниця, 25 січня 2008, 10:03

Міністерство юстиції заявляє про правомірність листа президента Віктора Ющенка, спікера Арсенія Яценюка і прем'єра Юлії Тимошенко до НАТО з проханням розглянути можливість приєднання України до Плану дій щодо членства в Альянсі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мін'юсту, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Мін'юст роз'яснює, що даний лист не є правовим актом і не може нести зобов'язуючих для України наслідків міжнародно-правового характеру.

Мін'юст зазначає, що лист не можна розцінювати як заяву про вступ України до НАТО.

Крім того, Мін'юст заявляє, що питання про участь України в міждержавних союзах та інших міждержавних об'єднаннях (організаціях), системах колективної безпеки (НАТО є міжнародною організацією) можуть бути винесені на всеукраїнський референдум.

Також Мін'юст підкреслює, що відповідно до Регламенту Ради зазначеним особам надані повноваження представляти державу та її відповідні органи в міжнародних відносинах.

"Формально-юридичною підставою підписання президентом, головою Верховної Ради і прем'єр-міністром звернення, є положення пункту 5 частини першої статті 85, пункту 4 частини другої статті 88, пункту 3 частини першої статті 106, частини п'ятої статті 114, пункту 1 частини першої статті 116 Конституції України і пункту 6 частини першої статті 73 Регламенту Верховної Ради, відповідно до яких, зазначеним особам надані повноваження представляти державу і її відповідні органи в міжнародних відносинах", - підкреслює Мін'юст.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...