Референдум по НАТО не на часі – Україну там ніхто не чекає

П'ятниця, 25 січня 2008, 10:42

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що на сьогодні немає підстав для проведення всенародного референдуму відносно вступу України до НАТО.

"Попросили референдум (Партія регіонів). Будь ласка, є альтернативна пропозиція голови Верховної Ради – щоб заспокоїти суспільство. Зараз немає про що проводити референдум", - заявив спікер на прес-конференції у парламенті.

"Я не відкрию таємницю, коли скажу, що в НАТО ніхто Україну не чекає - ні сьогодні, ні завтра, ні післязавтра. Це п'яти-, а то й десятирічна перспектива для української держави", - пояснив він.

Коментуючи блокування роботи парламенту Партією регіонів, яка вимагає відкликання підпису спікера під листом керівників держави до генсека НАТО, Яценюк зробив "історичну довідку":

"У 2002 році за постанову, яка передбачала безпосереднє членство в НАТО, проголосували всі - і СДПУ(о), Партія регіонів і ті, хто звинувачують керівництво держави в незаконності підписання листа".

"У 2003 році закон про основи національної безпеки знову проголосували всі – де ж наша послідовність?", - продовжив спікер.

За його словами, "якщо подивитись на програму політичних партій, зокрема, Партії регіонів, то на 20 сторінці цієї програми чітко передбачено посилену інтеграцію з альянсом".

"Щоб нас шанували за кордоном, треба навчитися шанувати самих себе, у першу чергу. Чим сильніші ми всередині, тим сильніші ми на зовнішньому векторі", - резюмував Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...