"Укрпошті" дали 5 днів на доставку виплат – тільки прийти

П'ятниця, 25 січня 2008, 14:23

На підприємстві "Укрпошта" створена робоча група для організації робіт із виплат громадянам компенсаційних коштів за внесками Ощадбанку СРСР.

Її очолить гендиректор із питань розвитку фінансових послуг Галина Нелепа, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу Мінтрансзв’язку.

На даний момент відпрацьовано порядок здійснення компенсаційних виплат через "Укрпошту" і взаємодії філій підприємства з установами "Ощадбанку".

Для одержання компенсаційних коштів через мережу "Укрпошти" вкладник повинен прийти у своє відділення "Ощадбанку" і подати розпорядження про здійснення структурними підрозділами "Укрпошти" доставки і виплати належної йому суми компенсаційних виплат.

Поштарі почнуть здійснювати виплати після надходження з "Ощадбанку" необхідних документів і коштів.

Прес-служба зазначає, що сума виплат доставляється і виплачується власникові заощаджень не пізніше 5-ти робочих днів із дати надання ним установі "Ощадбанку" розпорядження про здійснення "Укрпоштою" доставки і виплати належних сум компенсаційних виплат.

Це встановлено постановою Кабінету міністрів від 17 січня цього року про внесення зміни до відповідної постанови Кабміну від 9 січня.

Як відомо, 11 січня "Ощадбанк" почав виплати заощаджень вкладникам Ощадбанку СРСР по всіх регіонах України, які пройшли до 8 січня 2008 року ідентифікацію зі внесенням даних про них до Реєстру.

Відповідно до урядової постанови від 9 січня цього року про порядок повернення знецінених заощаджень громадян, на ці цілі "Ощадбанку" виділяються 5 млрд. 760 млн. грн.

Раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко говорила, що "Ощадбанк" не розрахований на такий потік людей". З цієї причини до виплат внесків була залучена "Укрпошта".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування