"НУ-НС" змусить Раду зібратися вже у вівторок?

П'ятниця, 25 січня 2008, 15:34

Депутат від фракції "Наша Україна – Народна Самооборона" Едуард Зейналов припускає, що Верховна Рада може у вівторок, 29 січня, провести своє засідання.

"У наступний вівторок можливе проведення сесійного засідання ВР", - сказав він офіційному сайту блоку "НУ-НС".

Депутат повідомив, що на найближчій Погоджувальній раді, яка, ймовірно, збереться у понеділок, 28 січня, буде прийнято таке рішення.

"На засіданні фракції ("НУ-НС"), яке щойно скінчилася, наші депутати дійшли згоди у тому, що поки не будуть проголосовані усі ті закони, про які ми говоримо вже довгий час... ніхто на парламентські канікули не піде", - сказав Зейналов у п’ятницю.

Він нагадав, що це законопроекти "про скасування недоторканності, про позбавлення депутатів невиправданих пільг, а також законопроекти, які торкаються місцевого самоврядування тощо".

Говорячи про мотиви поведінки меншості, "НУ-НСівець" зауважив, що "регіонали" вимагають прийняття постанови, у якій повинно бути зазначено, що питання вступу до НАТО прийматиметься лише після всенародного референдуму - однак це положення і так записано, зокрема, в Коаліційній угоді".

"Ми намагалися пояснити це Партії регіонів, однак для них ця постанова – лише формальний привід задля продовження своїх деструктивних дій", - зауважив депутат.

При цьому Зейналов наголосив, що "фракція "Наша Україна – Народна Самооборона" налаштована рішуче, на наступному тижні, що б не відбувалося в сесійній залі, ми будемо приймати закони".

Як відомо, у п’ятницю, 25 січня, Верховна Рада 6 скликання не змогла розпочати останнє засідання своєї першої сесії, оскільки депутати опозиції заблокували трибуну та президію парламенту.

Після чергової погоджувальної ради спікер Арсеній Яценюк повідомив, що фракції не досягли згоди з ключових конфліктних питань, і він не закриватиме першу сесію Верховної Ради 6 скликання, оскільки "не має на це законних підстав", а депутати мають продовжити роботу в комітетах.

Водночас, він не повідомив, коли наступного разу відбудеться засідання Верховної Ради і як буде організовано її роботу надалі.

Згідно з календарним планом, перше засідання другої сесії Верховної Ради 6 скликання мало б відбутися 5 лютого.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News