Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща обіцяє ось-ось "розчистити" кордон

П'ятниця, 25 січня 2008, 16:14

Польща заявляє про намір у найкоротший термін вирішити проблему великих черг на кордоні з Україною.

Про це "Українським новинам" повідомили в посольстві України у Варшаві.

Відповідно до повідомлення, глава Митної служби Польщі Яцек Домінік на зустрічі з послом України Олександром Моциком 24 січня запевнив його в готовності польської влади вирішити цю проблему.

"Уряд Польщі має політичну волю для вирішення цієї проблеми й робить все можливе для стабілізації ситуації й ліквідації наслідків у максимально короткі строки", - зазначили в прес-службі з посиланням на главу польської митниці.

Домінік, зокрема, повідомив про направлення додаткових співробітників на пункти пропуску на границі з Україною, у тому числі для залізничного транспорту.

Він також вказав на спільне з поліцією й прикордонною службою інформування водіїв вантажних автомобілів про можливості проходження митного контролю у відділах митниці усередині країни, що повинно сприяти швидшому перетинанню кордону з Україною.

Відповідно до повідомлення, Моцик вказав на необхідність забезпечення мінімальних санітарних умов для водіїв, які чекають у чергах на кордоні.

Глава польської митниці, у свою чергу, повідомив, що ця проблема вирішується разом з місцевою владою.

Зокрема, за інформацією прес-служби, у місцях концентрації автомобілів облаштовуються додаткові стоянки, посилено патрулювання поліцією й організоване чергування швидкої допомоги.

Посол України також підкреслив необхідність підписання угоди про малий прикордонний рух і поновлення спільного митного й прикордонного контролю на польсько-українському кордоні.

Як відомо, Митна служба Польщі 24 січня закликала водіїв вантажних автомобілів проходити контроль у відділах митниці, розташованих усередині країни, у зв'язку з великими чергами на кордоні з Україною.

За даними польської Митниці, 24 січня на роботу вийшло близько 30-40% митників, а з 4 пунктів пропуску на кордоні з Україною, через які можна перевозити товари, вантажні автомобілі пропускали тільки на двох (через недостачу митників).

На двох працюючих пунктах пропуску в "Хребене" й "Дорохуску" водії хур для проїзду кордону чекали більше 32-35 годин.

Раніше Митна служба Польщі прогнозувала збереження низької пропускної здатності пропускних пунктів, розташованих на кордоні з Україною, у зв'язку з гострою недостачею кадрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...