Могилевич нічого не визнає і не розуміє

П'ятниця, 25 січня 2008, 16:37

Один з фігурантів справи про ухиляння від сплати податків компанією "Арбат Престиж" Сергій Шнайдер (Семен Могилевич) не визнає своєї провини.

Про це повідомив РИА Новости його адвокат Олександр Погончиков.

"Мого підзахисного допитали в якості підозрюваного, він нічого не визнає і не розуміє, у чому його підозрюють", - сказав захисник.

Захисник розповів, що Шнайдера підозрюють у розробці схеми ухиляння від сплати податків компанії "Арбат Престиж".

"Він не має жодного відношення до "Арбат Престижу", не є її акціонером. Там 100% акцій належать Некрасову, це компанія однієї людини", - сказав Погончиков.

Водночас він визнав, що Шнайдер і Некрасов знайомі і спілкувалися.

Захисник також розповів, що Шнайдер справді змінював прізвища.

"Він робив це при вступі в шлюб, брав прізвища дружин. Це не має жодного відношення до спроби сховатися", - заявив адвокат.

Він також зазначив, що в нього немає інформації, що Шнайдер має відношення до злочинного світу.

"В оперативній довідці слідства є один нюанс: жодного вироку в жодній країні світу щодо Шнайдера нема", - заявив Погончиков.

Він також повідомив, що захист має намір оскаржити санкцію на арешт Шнайдера. Адвокат нагадав, що відповідно до закону протягом десяти днів після арешту слідство має висунути обвинувачення затриманому, або звільнити його з-під варти.

Як відомо, 24 січня Останкінський суд Москви санкціонував арешт власника "Арбат Престиж" Володимира Некрасова, а також Шнайдера (Могилевича) за підозрою за частиною 2 статті 199 КК РФ (ухиляння від сплати податків і зборів з організацій в особливо великому розмірі). Стаття передбачає покарання до шести років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News