Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС ПОНОВИЛО СПРАВУ ЗА НАЇЗД ЧЕРНОВЕЦЬКОГО

П'ятниця, 25 січня 2008, 16:43

Слідчі Міністерства внутрішніх справ постановили відновити розслідування кримінальної справи за фактом ДТП за участю чинного мера Києва Леоніда Черновецького.

Про це повідомляється на офіційному сайті МВС України.

Як сказано у повідомленні, Головне слідче управління МВС розглянуло запит депутата "НУ-НС" Кирила Куликова щодо підстав закриття у грудні 2004 року кримінальної справи, порушеної у листопаді 2003 року слідчим управлінням ГУМВС України у Києві за фактом ДТП за участю автомобіля, за кермом якого перебував Черновецький.

"Фахівці Головного слідчого управлінні МВС України, повторно вивчивши матеріали цієї кримінальної справи, прийшли до висновку, що зазначене рішення було прийнято передчасно", - сказано в повідомленні міністерства.

"Зокрема, для повного, всебічного й об'єктивного дослідження обставин справи необхідно було в погодних умовах, максимально наближених до тих, які були на момент ДТП, виконати відтворення обстановки й обставин події за участю водія Черновецького Л.М. з метою встановлення видимості пішохода у світлі фар автомобіля", - зазначають в МВС.

"Таким чином, під час досудового слідства не було з'ясовано всіх обставин цієї дорожньо-транспортної пригоди", - роблять висновок слідчі міністерства.

Відтак, на підставі викладеного та керуючись законами України, "ГСУ МВС України постановило відновити слідство в кримінальній справі за фактом згаданої ДТП".

Як відомо, 2 листопада 2003 року неподалік від Києва Черновецький на службовому автомобілі "Мерседес-Бенц G 500" на 25-му кілометрі автодороги Київ - Обухів вчинив наїзд на 20-річного Коропченка Д.О., який загинув на місці.

3 листопада того ж року кримінальну справу було порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого.

Однак 10 грудня 2003 року цю кримінальну справу було закрито на підставі "за відсутністю в діянні складу злочину".

Ще раніше, 15 квітня 2003 року службовий "Мерседес-600" концерну "Правекс", почесним президентом якого був Черновецький, на Столичному шосе під Києвом збив на смерть 11-річного хлопчика.

У п’ятницю, 25 січня 2008 року, Куликов (депутат групи "Народна самооборона", лідером якої є голова МВС Юрій Луценко) направив депутатський запит до МВС щодо закриття Генпрокуратурою кримінальних справ за фактами цих ДТП за участю Черновецького.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: