Черновецький і Луценко знову зчепилися. Тепер через лікарню

П'ятниця, 25 січня 2008, 18:01

У п'ятницю правоохоронці увірвалися на територію Жовтневої лікарні Києва і захопили приміщення каси під час виплати авансу працівникам установи.

Про це пише газета "Хрещатик", зазначаючи, що в лікарню увірвалися представники управління з боротьби з організованою злочинністю МВС.

Водночас Блок Леоніда Черновецького в Київраді "виступив з рішучим протестом проти дій міліції, спрямованих проти медичних працівників".

"Подібного не відбувалося ще жодного разу! Це просто бєспрєдєл! Якщо міліція дозволяє собі брати приклад зі свого начальника Луценка, то про який захист правопорядку може йти мова? Сьогодні кияни стали свідками того, якими методами готове діяти МВС", - заявила співголова Блоку Леоніда Черновецького в Київраді Алла Шлапак.

"Після того, як прокуратура порушила кримінальну справу проти міністра Юрія Луценка, той дав команду своїм підлеглим будь-якими методами нанести якнайбільшої шкоди меру Києва Леоніду Черновецькому... Відчуваючи, що під самим Луценком захиталося крісло, він готовий використовувати будь-які брудні засоби", - додала вона. 

Водночас начальник центру громадських зв’язків МВС у місті Києві Володимир Поліщук у коментарі "Українській правді" заявив, що УБОЗ перебував на території лікарні 10 хвилин і не міг суттєво завадити роботі лікарів.  

Він нагадав, що у зв’язку з рішенням КМДА, лікарня перейменована з Жовтневої на Олександрійську, і тепер там два керівники – колишній і призначений КМДА.

"І тепер будь-які перевірки збоку податкової чи правоохоронних органів вони використовують у протистоянні між собою. УБОЗ перебував на території лікарні 10 хвилин і не міг нікому зашкодити", - сказав Поліщук.

Конфлікт навколо Жовтневої лікарні розгорівся після початку зведення будинку біля медустанови. Учені стверджували, що при цьому будівельники розрили могильник XVIII сторіччя, де були поховані померлі від чуми і сибірки.

Нещодавно головний санітарний лікар дозволив будівництво біля лікарні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування