Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Касьянову остаточно сказали "Ні". Він змирився

Неділя, 27 січня 2008, 10:29

ЦВК відмовився зареєструвати екс-прем'єра Михайла Касьянова кандидатом на посаду президента Росії.

Відповідна постанова була прийнята в неділю на засіданні Центвиборчкому РФ.

Підставою для відмови став виявлений ЦВК брак у підписних листах у підтримку кандидатури Касьянова, що майже втричі (13,36%) перевищував максимально припустимий рівень в 5%, при якому кандидат може бути зареєстрований.

Член Центвиборчкому Ельвіра Єрмакова, виступаючи на засіданні ЦВК, відзначила, що однією з основних претензій до підписних листів є відсутність даних по збирачах підписів. "По таких регіонах, як Чечня й Іванівська область, дані по збирачах підписів відсутні взагалі", - сказала Єрмакова.

"Рішення (про відмову в реєстрації) було прийнято виходячи з норм закону й судової практики", - сказала член ЦВК.

Разом з тим, представник Касьянова Костянтин Мерзликін вважає, що рішення ЦВК про відмову в реєстрації кандидата не буде оскаржено у Верховному Суді.

"У суд, я думаю, ми не будемо звертатися. Це моя особиста думка", - заявив Мерзликін журналістам після прийняття Центвиборчкомом рішення. "Це частина вертикалі влади. Важко знайти правове рішення", - сказав він.

Після цього рішення ЦВК боротьбу за посаду президента на виборах 2 березня поведуть чотири зареєстрованих кандидати - Дмитро Медведєв, висунутий партією "Єдина Росія", Геннадій Зюганов від КПРФ, Володимир Жириновський від ЛДПР і самовисуванець, лідер Демократичної партії Росії Андрій Богданов.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування