Яценюк обіцяє опозиції фортецю і "адекватні заходи"

Неділя, 27 січня 2008, 19:51

Спікер Арсеній Яценюк намагатиметься переконати опозицію повернутися до нормальної роботи, але не вдаватиметься при цьому до силових методів.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу "Інтер", показаному в неділю

"Як спікер, я є представником не однієї політичної сили, а всього парламенту. Я не прихильник того, щоб силовими методами заходити в зал", - сказав він.

"Моє завдання – переконати, що Верховна Рада є своєрідною фортецею для опозиції. Я захищатиму права опозиції, але мені треба дати для цього можливість", - зазначив спікер.

Водночас Яценюк попередив, що якщо блокування триватиме, то йому доведеться вживати "адекватних заходів".

Він також назвав неадекватними звинувачення опозиції на його адресу щодо підписання листа про приєднання України до плану дій щодо членства в НАТО.

Яценюк вкотре нагадав, що діяв на основі рішень Верховної Ради, які були проголосовані і депутатами СДПУ(о), які нині входять до Партії регіонів. Він також наголосив, що підписав цей лист, щоб передбачити в ньому пункт про референдум.

"Моя мета була підтвердити, що в Україні прийняті закони, які передбачають членство в НАТО, а з іншого боку, передбачити там проведення референдуму, захистивши тим самим партії меншості – Партію регіонів і КПУ", - сказав спікер.

Водночас, він оцінив продуктивність першої сесії парламенту на "3-" за п’ятибальною шкалою. Він наголосив, що це "3-", а не "2+", оскільки депутати "почали працювати". Він зазначив, що парламент затвердив склад уряду і прийняв бюджет на 2008 рік.

На питання, чи задоволений він собою як спікером, Яценюк відповів: "Я завжди собою незадоволений. Є можливість удосконалюватись і рости".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування