"Регіоналка" поскаржилась президенту і К° на дружину Зварича

Понеділок, 28 січня 2008, 11:12

Член фракції Партії регіонів Олена Лукаш звернулась до президента, прем'єр-міністра, голови Верховної Ради та голови ЦВК з депутатським запитом щодо факту зупинення діяльності з впровадження Державного реєстру виборців.

"Як мені стало відомо, протягом останніх трьох місяців фактично зупинена діяльність з впровадження Державного реєстру виборців, метою якого є досягнення справедливого, чесного, об'єктивного проведення виборів в Україні на всіх рівнях та уникнення фальсифікацій", - йдеться у запиті.

За словами Лукаш, причиною таких дій є "штучно ініційовані позови" до Окружного адміністративного та Господарського судів Києва щодо організації закупівлі товарів та послуг зі створення АІТС "Державний реєстр виборців".

З такими позовами звернулися ТОВ "Науково-виробнича фірма "Українські національні інформаційні системи" (директор - Світлана Зварич) та Тендерна палата України.

"Не торкаючись питання можливої комерційної та політичної зацікавленості зазначених вище осіб, вважаю за необхідне зазначити, що будь-які судові спори не можуть бути причиною невиконання вимог закону про Державний реєстр виборців у частині впровадження АІТС "Державний реєстр виборців", - наголошує депутат.

Лукаш вважає абсолютно незрозумілим та помилковим замовчування з боку ЦВК факту неможливості впровадження Державного реєстру виборців, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу партії.

"Доведення до відома громадськості та відповідних державних органів інформації про факти грубого втручання до цього процесу певних осіб, повинне сприяти вирішенню спірних питань", - заявила депутат.

"Замовчування в даному випадку тим більше не припустиме, оскільки ЦВК вже не змогла використати виділені у 2007 році бюджетні асигнування в сумі 14,211 млн. грн. на створення Державного реєстру виборців, внаслідок чого зазначені кошти списані в дохід державного бюджету", - додала вона.

Лукаш просить президента, прем'єра, голів Верховної Ради та ЦВК у межах їхніх повноважень використати всі можливі правові засоби з забезпечення належної реалізації положень чинного законодавства щодо створення в Україні Державного реєстру виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:09
Ціни на нафту зросли через збільшення економіки Китаю та напруженість на Близькому Сході
10:07
Держдеп США продовжує непокоїтись через грузинський закон "про іноагентів"
10:04
Катували в окупації електричним струмом: українець уперше подав позов до суду Аргентини
09:56
Експрем'єрка Британії хоче бачити Трампа президентом США
09:29
На протестах у Тбілісі проти закону про "іноагентів" затримали більше десятка осіб
09:20
"Нафтогаз" у першому кварталі сплатив податків на понад 18 мільярдів
09:15
Туск і прем'єрка Данії поговорили про створення "залізного купола" для Європи
09:12
"Що скажуть люди" і "треба бути як усі": 6 поширених установок родом з СРСР
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
Усі новини...