Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якби виборці бачили кандидатів у депутати, половини з них не було б Раді

Понеділок, 28 січня 2008, 11:54

Рада демократичної коаліції вирішила доопрацювати законопроект БЮТ про імперативний мандат і внести його як подання двох фракцій.

Про це повідомив лідер Української народної партії Юрій Костенко.

Серед проблем, які не дозволили всім представникам НУ-НС беззастережно погодитися з існуючою редакцією, Костенко назвав те, що "цей законопроект про імперативний мандат за своєю суттю не відповідає назві".

"Імперативний мандат – це право виборця відкликати народного депутата, якого він обирає. Законопроект, який вноситься, – це право фракції позбавляти депутата його статусу. Тобто з юридичної точки зору це некоректно щодо Закону про статус народного депутата, оскільки визначає особливі умови, за яких народний депутат може бути позбавлений депутатського статусу", - зазначає Костенко.

"Низка партій, в тому числі й УНП, не сприймає законодавчих ідей, які суперечать європейській демократичній практиці. Проте ми свідомі того, що в українському політикумі внаслідок політичної корупції потрібно дисциплінувати депутата," - зазначає Костенко.

Він вважає, що "за рахунок уточненої редакції можна знайти компроміс, треба тільки іти на нього".

Як "механізм підвищення якості депутатського корпусу" лідер УНП називає запровадження виборів за відкритими регіональними партійними списками - "спочатку партія фільтруватиме кандидатів, аби за кожного з них проголосували виборці, а потім виборці під час голосування фільтруватимуть і кандидатів персонально, і партії, які їх пропонують".

"Якби на цих дострокових виборах, що відбулись, виборці бачили кандидатів у депутати від партій, а не лише їх лідерів, можу гарантувати: половини з них не було б сьогодні у ВР", - переконаний лідер Української народної партії Юрій Костенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...