Опозицію просять не стати іграшкою в руках коаліціантів

Понеділок, 28 січня 2008, 13:13

Директор центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв прогнозує, що на цьому тижні робота Верховної Ради не буде поновлена.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у понеділок журналістам у Києві.

"Я сумніваюсь, що на цьому тижні парламент запрацює у сесійному режимі. Тим більше, що деякі фракції взагалі заявили, що сприймають п’ятницю як останній день (роботи сесії) і збиратись не будуть", - сказав Єрмолаєв.

Він вважає, що спроба зробити альтернативне зібрання Верховної Ради, про яке натякали представники коаліції, є "дурницею", і навряд чи вдасться не лише з точки зору мобілізації необхідної кількості депутатів, а й через внутрішні розбіжності.

Він додав, що не всі коаліціанти погоджуються влаштовувати "черговий Український дім".
Єрмолаєв додав, що через це, скоріше за все, цей тиждень пройде як тиждень роботи ВР у комітетах.

Водночас він вважає, що формально день завершення цієї сесії і початок нової співпадуть.

На думку Єрмолаєва, саме президент спонукав блокування парламенту, оскільки він заявляв про працездатність коаліції, що не відповідає дійсності.

Він також додав, що сьогодні стало очевидним, що у коаліції критична кількість голосів для голосування по президентських законопроектах, тому багато коаліціантів зацікавлені, щоб і надалі імітувати парламентську кризу, щоб не голосувати.

"Ми не можемо виключити гру під ковдрою. І тут важливо для самих опозиціонерів не стати іграшкою в руках коаліціантів", - сказав Єрмолаєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування