Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк покликав глав облрад на допомогу

Понеділок, 28 січня 2008, 13:32

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закликає органи місцевого самоврядування взяти участь у розробці змін до Конституції України, а також у закон про державний бюджет на 2008 рік.

Про це Арсеній Яценюк сказав у понеділок на робочій нараді з представниками органів місцевого самоврядування.

Яценюк підкреслив, що щорічно говориться про необхідність передачі фінансових ресурсів на місцях, однак з кожним прийняттям держбюджету "йдуть зворотні процеси".

Спікер підкреслив, що основна проблема полягає у відсутності чіткого системного підходу, як місцеве самоврядування повинне функціонувати.

Яценюк закликав органи місцевого самоврядування взяти участь у розробці внесення змін у держбюджет цього року, щоб вони були прийняті "не під статтю, а з координацією всіх зусиль".

Він також закликав органи місцевого самоврядування взяти участь у розробці зміни в Конституцію України. Спікер нагадав, що президент Віктор Ющенко своїм указом створив відповідну конституційну раду. "Органи місцевого самоврядування не можуть бути відсторонені від цього процесу", - сказав Яценюк.

За словами спікера, у Верховній Раді вже зареєстровано 27 законопроектів, що пропонують внести зміни в законодавство про місцеве самоврядування.

"Ми знову плодимо енну кількість тих чи інших актів безсистемно для того, щоб показати, що процес іде. Ключове питання: куди він іде?", - відзначив Яценюк.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування