Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка іпотечну ідею Тимошенко вбили в зародку

Понеділок, 28 січня 2008, 14:00

У секретаріаті президента вважають ідею прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо іпотечного кредитування житла під 4-6% мало можливою.

Таку думку висловив на брифінгу у понеділок заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак.

Водночас він зазначив, що необхідно, щоб спершу уряд виклав свої пропозиції і пояснив, за рахунок чого він має намір отримати кошти для іпотечного кредитування.

"Я не знаю, як можна на сьогоднішній день забезпечити 4-6-відсоткове кредитування за рахунок іпотечних установ... Я в черговий раз вимушений сказати "Я не знаю" у відповідь на ініціативи, які лунають від нашого уряду", - зазначив Шлапак, водночас, закликавши завчасно не критикувати пропозицію Кабінету міністрів.

"Важливо, щоб уряд виклав, як він збирається це робити, в яких обсягах, як, за рахунок кого ми можемо отримати 4-6% ставку. Однак при сьогоднішній схемі кредитування іпотечною установою це неможливо", - наголосив він.

"На сьогоднішній день таке кредитування вже здійснюється більше 10%. Я не бачу, яким чином іпотечна установа в сьогоднішніх умовах зможе взяти ресурс 3-5%, щоб потім у 4-6% відсотків перетворити його. Однак, я ще раз кажу, давайте послухаємо авторів, коли вони зможуть детальніше коментувати", - зазначив Шлапак.

У свою чергу, перший заступник голови парламентського комітету з питань будівництва, голова президії Будівельної палати України Володимир Поляченко зазначив на брифінгу, що ідею 4-6%-го іпотечного кредитування "можна вирішити в невеликих обсягах і в великих містах".

"Ідея іпотечного кредитування з відсотком 4-6% можлива сьогодні, але тільки в містах, де доходи більші, ніж в районних центрах", - сказав він, додавши, що "це величезні кошти".

"Банки кредитують під 15%. 4-5% відсотків – це кредит, який вимагається віддати. Таким чином, десь 10% має компенсувати іпотечна організація комерційному банку – X-Y-Z таких банків може бути... Я порахував, що це приблизно більше 25 мільярдів", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: