Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент тонко натякає Тимошенко, що гроші треба витрачати раціонально

Понеділок, 28 січня 2008, 14:17

Президент Віктор Ющенко застерігає, що приватизація підприємств стратегічних галузей, зокрема, енергетики, без розробки та прийняття стратегії розвитку відповідних сфер економіки створить загрозу національній безпеці.

Про це він заявив під час зустрічі з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком та першим віце-прем'єр-міністром Олександром Турчиновим, повідомляє прес-служба глави держави.

"Наша мета – не з молотка розпродати Україну. Наша мета – створити стратегічний контроль, там, де це відповідає темі національної безпеки. В іншій частині – знайти інвестора, який би міг оживити ці об'єкти", – пояснив Ющенко.

Коментуючи прийняті урядом рішення щодо політики приватизації, президент висловив застереження про те, що відповідно до них, продаж державного майна розглядається лише як джерело наповнення державного бюджету.

"Ми повинні повернутися до теми більш раціонального використання коштів приватизації. Щоб ми не жили одним днем і відповідали за розвиток держави", – застеріг Ющенко.

В обговоренні цієї теми президент висловився щодо поспішності визначення КГЗКОР і ВАТ "Турбоатом" як підприємств, що мають бути невідкладно приватизовані.

У цьому контексті Ющенко поставив завдання, щоб кожний об'єкт, що готується до приватизації, проходив передприватизаційну підготовку, яка має збільшити його капіталізацію і, відтак, його ціну.

Крім того, президент вказав на відсутність адекватного сучасним умовам законодавчого забезпечення приватизаційних процесів, зокрема, це стосується закону про приватизацію держмайна та нової державної програми приватизації.

Ющенко поставив за мету досягти максимального консенсусу між інституціями влади у питанні приватизації.

Зокрема, необхідно заручитися підтримкою фракцій при голосуванні щодо законодавчих змін, які стосуються приватизаційної політики. Згода також має бути досягнута і в питаннях використання коштів, отриманих від приватизації.

"Я хотів би, щоб фракції свідомо пройшли цю дискусію, де тема розвитку країни, де тема споживання. І беріть на себе політичну відповідальність у цьому питанні", – попередив глава держави.

Президент поставив категоричну вимогу унеможливити прояви корупції при проведенні приватизації. "Я всіх застерігаю, що жодного механізму подібної дії в нас не повинно бути допущено", – заявив Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування