БЮТ і Партія регіонів посиплються через півтора роки?

Понеділок, 28 січня 2008, 14:57

У найближчі півтора року можливе переформатування основних політичних сил в Україні.

Таку думку висловив у понеділок у ході круглого столу директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Усі три провідні сьогодні партії - Партія регіонів, НУ-НС і БЮТ - це перехідні моделі до якогось іншого політичного устрою", - сказав він.

При цьому, на думку Небоженка, одна з причин переформатування Партії регіонів і БЮТ - це їх яскраво виражений авторитаризм, причому в БЮТ більшою мірою.

"Ми в найближчі півтора роки будемо спостерігати, як усе це буде сипатися із найнесподіванішого боку. Не важливо, хто зараз переможець, а хто в опозиції", - відзначив він.

За словами Небоженка, усі три моделі (Партія регіонів, НУ-НС і БЮТ) не мають сьогодні мобілізаційного плану, зокрема не уявляють, як об'єднати Захід і Схід.

Він також висловив думку, що в цій ситуації не можливий розкол України, оскільки "у нас чотири України, навіть не дві, і слава Богу, - це Захід, Схід, Центр і столиця".

За його словами, усі ці чотири частини ніколи не можливо зібрати в єдине ціле, але і неможливий розкол України.

Небоженко також висловив думку про те, що в Україні політичні процеси багато в чому будуть залежати від процесів, що відбуваються в Росії.

"Якщо там (у Росії) буде ріст авторитаризму, то увесь світ і населення будуть робити усе для того, щоб тут (в Україні) було більше демократії", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування