Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія не збирається ділитися Могилевичем

Понеділок, 28 січня 2008, 16:46

Заарештований у Москві підприємець Сергій Шнайдер, відомий також як Семен Могилевич, не буде виданий іноземній державі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на високопоставлене джерело в силових структурах РФ.

"Хоча Шнайдер (Могилевич) знаходиться в міжнародному розшуку по каналах Інтерполу з 2003 року, він не буде виданий за кордон, навіть якщо надійде відповідний запит, оскільки є громадянином Росії", - сказав співрозмовник.

Він зазначив, що ініціатором міжнародного розшуку російського підприємця є США.

У списках Інтерполу, за словами співрозмовника, він значиться як Семен Могилевич, 1945 року народження, уродженець України.

"Офіційний запит ні із США, ні з іншої країни, у Москву не надходив", - наголосив співрозмовник.

Могилевич був затриманий одночасно з власником мережі магазинів "Арбат-Престиж" Володимиром Некрасовим. За даними правоохоронних органів, Могилевич і Некрасов є фігурантами однієї кримінальної справи.

Відповідно до інформації джерела, Могилевич кілька разів змінював прізвища, і на даний час його офіційне прізвище - Шнайдер.

Минулого тижня Останкінський суд Москви, що дав санкцію на арешт Некрасова, також санкціонував арешт Могилевича. Вони підозрюються за статтею 199 КК РФ (ухилення від сплати податків і (або) зборів з організації) в особливо великому розмірі".

Тим часом, за даними ЗМІ, Могилевич оголошений ФБР у розшук за підозрою в шахрайстві, рекеті і відмиванні грошей.

***

Посол Угорщини в Росії Арпад Секей спростував повідомлення, що з'явилися у ЗМІ, про те, що затриманий у Москві бізнесмен Семен Могилевич нібито має угорське громадянство.

"Семен Могилевич має дозвіл на проживання на території Угорщини як бізнесмен, але громадянства Угорської республіки ніколи не одержував", - йдеться у повідомленні Секея.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування