Ющенко перетворюється на пізнього Кучму

Понеділок, 28 січня 2008, 17:04

Секретаріат президента може піти на переговори з "ослабленою та слухняною" Партією регіонів, вважає директор Інституту Горшеніна Кость Бондаренко.

У коментарі УНІАН він сказав, що це один із варіантів, на який може піти Секретаріат Президента через побоювання щодо зростання рейтингу прем`єр-міністра Юлії Тимошенко.

Як зауважив Бондаренко, аналіз Інституту Горшеніна демонструє декілька варіантів розгортання політичної ситуації на сьогодні.

За його словами, вищезгаданий варіант, цілком імовірно, розглядається у Секретаріаті Президента.

"Високе крісло для Раїси Богатирьової, переговори щодо кадрових моментів (збереження за Партією регіонів посад генерального прокурора і голови АМК – та антинатовські заяви як прикриття переговорного процесу), заяви Ігоря Кріля про недопустимість розгляду кадрових питань – до прийняття 12 законів (визначених президентом як першочергові для ухвалення у парламенті) – усе це ланки одного процесу", - заявив Бондаренко.

За його словами, другий варіант – залишити Україну до кінця року без уряду і без коаліції, якщо не вдасться забезпечити новий формат більшості і всередині НУ-НС відбудеться бунт.

На думку директора Інституту Горшеніна, у такому разі буде існувати Верховна Рада, розпустити її ніхто не зможе, на саморозпуск вона також навряд чи піде, але у державі буде єдиний центр прийняття рішень, а Тимошенко буде усунуто від керма виконавчої влади.

"Усі сили секретаріату спрямовано на те, аби Ющенко наступного року знову став президентом. Та й інтереси промислово-фінансових груп також поступово схиляються до цього. І Віктор Андрійович (Ющенко) поступово перетворюється на пізнього Леоніда Даниловича (Кучму). Не дивуйтеся, коли завтра буде створено новий фонд "Соціальний захист". Принаймні, телеефір поступово консолідується під одного кандидата. Тимошенко у цих розкладах – зайва", - зауважив Бондаренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News