Забудовники створять будівельну поліцію

Понеділок, 28 січня 2008, 18:07

Міністр регіонального розвитку і будівництва Василь Куйбіда має намір разом з Українською будівельною асоціацією створити будівельну поліцію і розробити будівельний кодекс, який би регулював усі відносини, що виникають при здійсненні будівельної діяльності.

Про це Куйбіда заявив на зустрічі з представниками УБА.

Як повідомили Лізі у прес-службі Мінрегіонбуду, він також підтвердив намір свого відомства співпрацювати з українськими компаніями в контексті ефективної будівельної політики.

"Усі закони, що будуть прийматися для регулювання будівельної діяльності, повинні відпрацьовуватися разом із самими будівельниками, а не в "кабінетній тиші". Думаю, що спільними зусиллями і наполегливою роботою ми повернемо позитивний імідж наших будівельників", - підкреслив міністр.

Він також звернувся до представників Асоціації для того, щоб загальними зусиллями сприяти створенню конкурентноздатного середовища на будівельному ринку, а також умов, завдяки яким "разом з невеликими могли б розвиватися і могутні корпорації, здатні вийти на європейський ринок".

"Говорять, що в Україні будівельний "бум". На мій погляд, ця теза сумнівна, тому що зараз у нашій державі будується втроє менше, ніж у радянські часи. А щоб нарощувати поступово обсяги будівництва, необхідно "наростити м'язи" вітчизняних компаній", - додав Куйбіда.

Міністр також підкреслив, що Мінрегіонбуд буде робити все можливе для поліпшення інвестиційного клімату в Україні.

За його словами, "у світі більше трильйона доларів вільних інвестиційних коштів".

"При цьому в економіку України вкладають лише кілька мільярдів", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування