Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко визнала, що її крок ускладнив ситуацію

Понеділок, 28 січня 2008, 18:15

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко визнає, що підписаний нею лист про приєднання України до плану дій про членство в НАТО розділив українське суспільство.

Про це Тимошенко сказала під час виступу на засіданні комітету в закордонних справах Європарламенту.

"(Інтеграція в НАТО) – це непросте питання, і нам треба рухатися еволюційним, а не революційним шляхом", - сказала вона.

За словами Тимошенко, лист трьох, підписаний нею, президентом Віктором Ющенком і спікером Арсенієм Яценюком до НАТО, став "серйозним консолідуючим кроком".

"Але він ускладнив процес всередині українського парламенту. З того моменту була заблокована трибуна, яка досі не розблокована", - сказала Тимошенко.

"Розділене суспільство уповільнює виконання завдань (в рамках інтеграції до НАТО). Наше завдання – проводити інформаційну кампанію, роз'яснення, що таке є НАТО. Бо суспільство має спотворене уявлення про це", - додала прем'єр.

Тимошенко також представила присутнім євродепутатам віце-прем'єра Григорія Немирю.

"Ділянка роботи євроінтеграції буде під його керівництвом", - сказала прем'єр на питання, хто конкретно в уряді буде займатися цим питанням.

"Григорій Немиря – це та людина, яка вміє користуватися повноваженнями, які має віце-прем'єр в українському уряді", - додала Тимошенко.

Вона зауважила, що її уряд "наверстає втрачений час на шляху євроінтеграції".

"Я свято вірю в європейське майбутнє України. Я іншого шляху для України не бачу. Якщо мені хтось покаже інший шлях, я здивуюся", - сказала Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: