Тимошенко просить Європу допомогти з артерією

Вівторок, 29 січня 2008, 11:10

Прем'єр Юлія Тимошенко хоче залучити допомогу західних держав для модернізації газотранспортної системи України.

Про це Тимошенко заявила у Брюсселі після зустрічі з єврокомісаром Бенітою Ферреро-Вальднер.

"Така конференція донорів відбудеться найближчим часом і дасть можливість Україні отримати серйозну допомогу", - сказала Тимошенко.

Вона також сказала, що обговорила з єврокомісаром проект White Stream – спорудження нової газотранспортної мережі, яка би проходила територією України і об'єднала Туркменістан та ЄС.

"Євросоюз підтримує проект "Набукко", але б ми запропонували ЄС ретельно розглянути проект White Stream", - сказала Тимошенко.

За її словами, український проект є "більш ефективним", ніж "Набукко".

"Також у нас є можливість для об'єднання зусиль ядерних галузей України та ЄС. Що стосується поставок ядерного палива – це може бути спільний проект України та ЄС", - додала Тимошенко.

"Ми маємо однодумців у ЄС щодо поставок енергоносіїв, і це може стати одним з напрямків інтеграції України в ЄС", - додала Тимошенко.

У свою чергу комісар Ферреро-Вальднер не стала говорити нічого конкретного з цих питань.

"Трохи зарано говорити про ці питання. У нас в рамках політики сусідства є можливість здійснювати інвестиції", - сказала вона.

Ферреро-Вальднер також повідомила, що 14 лютого має відвідати Україну для участі в конференції з питань чорноморської співпраці.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування