Звільнений журналіст 5 каналу каже, що на нього тиснув Порошенко

Вівторок, 29 січня 2008, 11:36

Журналіст Єгор Соболєв, якого було відсторонено від ведення програми "Час" на 5 каналі, підтвердив існування конфлікту між ним та акціонером каналу Петром Порошенком.

Про це Соболєв розповів в інтерв’ю "Телекритиці".

"Ще у 2007 році була ціла низка дискусій щодо того, як висвітлюються події в програмі "Час". Декілька разів висловлювалося незадоволення щодо висвітлення окремої позиції "Правиці" у блоці "НУ-НС", наступна гаряча дискусія розгорілася з приводу звільнення Ігоря Слісаренка, про що я повідомив в ефірі. Потім, під час виборчої кампанії, Петро Порошенко не хотів, щоб ми давали повідомлення спостерігачів про підкуп виборців блоком Литвина", - сказав він.

Потім, за словами журналіста, акціонери каналу захотіли, щоб про події в Києві розповідала тільки програма "Київський час", а його програма не торкалася теми розкрадання землі.

"Після дискусій із Петром Порошенком ми не завжди доходили згоди, а після чергової розмови (про Леоніда Черновецького), він мені сказав, що мені варто шукати нову роботу. Тому в принципі я давно був готовий до того, що мене звільнять. Але ж не ціною закриття програми "Час", яка була найрейтинговішою програмою 5 каналу, незалежно від того, хто її вів!", - сказав він.

"Проблема не в Єгорі Соболєві. У мене складається відчуття, що на багатьох телеканалах усе більше стали цінуватися слухняні і лояльні журналісти. Їх цінують у першу чергу саме за ці якості, а не за професіоналізм. Виходить, хороший ведучий – це той, який не відмовляється ставити в програму замовні матеріали, а не той, хто має довіру глядачів. І мене це страшенно турбує", - додав журналіст.

Соболєв також повідомив, що наразі він "відкритий до будь-яких чесних пропозицій, тому що впевнений, що є ще канали, які працюють чесно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування