Оніщук вірить, що Луценко залишиться

Вівторок, 29 січня 2008, 11:48

Міністр юстиції Микола Оніщук вважає, що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не може бути звільнений у зв'язку з інцидентом між ним і мером Києва Леонідом Черновецьким.

Про це Оніщук сказав в інтерв'ю "Газеті 24", опублікованому у вівторок.

"Мені здається, що це більше морально-етична проблема, ніж правова. Не секрет, що в парламенті часто бувають ситуації більш серйозні ніж та, яка відбулася між двома чиновниками", - сказав він.

"Не думаю, що прем'єр-міністр прийме рішення вимагати від парламенту відставки Юрія Луценка. Це не та подія, щоб приймати подібні рішення", - підкреслив Оніщук.

Відповідаючи на питання, чи комфортно йому працювати з прем'єром Юлією Тимошенко він сказав:

"У міністра юстиції особлива роль в уряді, оскільки він виступає свого роду правовим експертом його діяльності. Саме міністр юстиції має визначати, які акти уряду знаходяться в правовому полі, а які виходять за межі", - розповіді він.

"У перших рішеннях нового Кабміну я бачу державний підхід, для мене очевидно, що він працює для країни. Разом з тим, я, як міністр юстиції, розумію, що бажане – це одне, а механізми реалізації – інше. Поки ніяких конфліктів ні з прем'єром, ні з колегами в мене немає", - заявив він.

Він також зазначив, що йому "важко опонувати, адже міністр юстиції не може собі дозволити вступати в дискусію на політичному рівні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування