Прокуратура вже скостила черновецьким кримінальний строк?

Вівторок, 29 січня 2008, 12:08

Прокуратура Києва 25 січня перекваліфікувала кримінальну справу, раніше порушену міліцією за фактом шахрайства чиновників Київської міської державної адміністрації в справу про зловживання службовим становищем.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За даними прес-служби, прокуратура Києва закрила кримінальну справу, порушену міліцією, за браком доказів і порушила власну кримінальну справу.

На цій підставі прокуратура вилучила зі слідчого управління міліції Києва всі матеріали в цій справі.

22 січня Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві порушило кримінальну справу за фактом шахрайства в сфері розподілу й виділення земельних ділянок Київміськадміністрацією.

Справа була порушена в частині 4 статті 190 ("Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою") Кримінального кодексу, що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Натомість зловживання службовим становищем карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Співробітники міліції встановили, що посадові особи Київміськадміністрації в 2007 році винесли на розгляд сесії проекти рішень про виділення земельних ділянок жителям Києва.

Міліція встановила, що документи, за якими виділялася земля, є підробкою, і особи, які, відповідно до рішення Київміськадміністрації, нібито одержали земельні ділянки, нічого про це не знають.

Крім цього, згадані особи засвідчили, що їм виплатили від 150 до 200 гривень за надання копій паспортів й ідентифікаційних кодів.

У жовтні 2007 року фракція Блоку Віталія Кличка в Київраді звернулася в Шевченківський райсуд Києва з вимогою скасувати рішення Київради, прийняте на сесії 1 жовтня.

За даними Блоку Кличка, на сесії 1 жовтня Київрада розглянула 643 рішення, з яких депутати не одержали 496 проектів рішень. Більшість рішень стосувалися відводу земельних ділянок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування