Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЮЩЕНКА ДУМАЮТЬ, ЩО ТИМОШЕНКО ДОДАЄ СОБІ "ВАГИ"

Вівторок, 29 січня 2008, 12:13

Різного роду висловлювання про можливу підтримку президента Віктора Ющенка на чергових президентських виборах у разі виконання ним низки попередніх умов є "безпричинними" та "надміру самовпевненими".

Так вважає керівник секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба президента.

На думку Балоги, такі заяви свідчать про виборчий фальстарт політичних сил, представники яких виступають із подібними сентенціями, або ж означають прагнення їх авторів додати собі політичної ваги, ставлячи себе на одну площину з главою держави.

"За два роки до виборів декому хочеться пограти на електоральних струнах. Зауважу, що це не найкраща увертюра до майбутньої виборчої кампанії. Про подібні заяви варто говорити лише в контексті відомої аксіоми про те, справжній державний діяч дбає про інтереси своєї країни, а політика турбують тільки чергові вибори", - сказав він.

Балога пов’язав демонстрацію готовності підтримати Ющенка на президентських виборах із новою "порцією закидів про можливий імпічмент чинного глави держави".

Глава секретаріату президента припустив, що йдеться про намагання розхитати впевненість і рішучість Ющенка при здійсненні ним конституційних повноважень.

"Наполегливість Ющенка у протидії спробам реанімувати політичну корупцію у вищих ешелонах влади, втіленні важливих державних і соціальних ініціатив зустрічають глухий опір тих, чиї корпоративні інтереси не збігаються з поняттями "закон", "чесність", "мораль", "відповідальність", - переконаний Балога.

"Саме тому знову витягнуто нафталінну ідею про імпічмент, яка не витримує найпростішого тесту на конституційність. Не виключено, що в протистоянні курсу президента можливі найнесподіваніші політичні конфігурації та союзи", - додав він.

Балога наголосив, що Ющенко й надалі працюватиме в інтересах суспільства та держави, і ніякі додаткові умови йому для цього не потрібні.

"Президент спирається на Конституцію та волю народу, цей ресурс вичерпно необхідний для реалізації його програми. Не варто марнувати час і сили також тим діячам, які намагаються вкорінити в громадській думці тезу про можливість відсторонення глави держави. Це холості постріли, та ще й у "молоко", - сказав Балога.

Як відомо, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко у понеділок, перебуваючи у Брюсселі заявила, що готова підтримати Ющенка на наступних президентських виборах, "якщо наша співпраця з Віктором Андрійовичем Ющенком буде гармонічною, збалансованою, якщо буде демонструватися єдиний спільний підхід до вирішення проблем".

"Тоді я можу, безмірно люблячи Україну, підтримати Віктора Андрійовича Ющенка. Але це має бути вулиця з двостороннім рухом", - зазначила вона на відповідне запитання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
07:36
США відбили повітряну атаку хуситів в Аденській затоці
Усі новини...