Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дав 10 днів, щоб придумати, як перевершити Тимошенко

Вівторок, 29 січня 2008, 12:43

Президент Ющенко доручив керівникам Нацбанку, іпотечних структур, комерційних банків разом з Міністерством фінансів протягом 10 днів напрацювати механізм оптимізації забезпечення кредитами українських громадян у рамках програми "доступне житло".

Про це президент заявив у ході наради з питань будівництва доступного житла, що проходить у вівторок у Києві.

Крім того, Ющенко доручив міністрові регіонального розвитку і будівництва Василю Куйбіді підготувати ініціативи для удосконалення нормативної бази по забезпеченню доступним житлом з погляду "оптимізації певних технологічних процесів, починаючи з виділення землі тощо".

Президент також доручив правоохоронним органам, Генпрокуратурі застосувати запобіжні заходи по недопущенню "шахрайства, як із коштами людей, так і з коштами держави".

Також Ющенко звернувся до Міністерства фінансів із проханням виділити додаткові 500 млн. грн. у якості "стартової позиції" для реалізації програми "доступне житло".

Ющенко нагадав, що на сьогоднішній день у бюджеті на 2008 рік передбачено 2,7 млрд. грн. для забезпечення соціальним і доступним житлом українських громадян. Крім того, президент вважає, що народні депутати повинні на законодавчому рівні закріпити норми по недопущенню "надання безкоштовного житла високопоставленим особам або категоріям, для яких це питання є соціально некоректним".

Президент нагадав, що на сьогоднішній день в Україні в черзі за житлом стоїть 1,3 млн. осіб. Разом з тим, за рік будується 87 тис. квартир, з них тільки 20 тис. квартир "вирішують проблему черг".

Ющенко нагадав, що за статистикою Київ на сьогоднішній день входить у вісімку найдорожчих міст світу і "це не тому що ми такі багаті". Президент підкреслив, що 42% вартості житла збільшується тільки "на етапі бюрократичних процедур", від яких необхідно позбутися.

Раніше прем'єр пропонувала давати кредити на житло під 4,6%.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...