Прокуратура захистила острів від Черновецького

Вівторок, 29 січня 2008, 12:48

Прокуратура Києва вимагає від Київської міської ради скасувати її рішення від 22 серпня 2007 року про створення ландшафтного заказника місцевого значення "Жуків острів".

Про це сказано у протесті прокурора Києва, текст якого мають Українські новини.

Основні претензії прокуратури стосуються встановленої площі заказника в 196 га, що, на її думку, є заниженою.

Прокуратура зазначає, що підставою для встановлення площі заказника в 196 га став детальний план території (ДПТ) острова, схвалений містобудівною радою Києва у квітні 2007 року.

Однак прокуратура виявила, що в 1999 році Київрада вже приймала рішення, яке встановлювало заказник "Жуків острів" у межах 630 га.

У 2005 році Київрада затвердила Програму розвитку зеленої зони Києва, відповідно до якої площа заказника становила 1,445 тис. га при загальній площі острова 1,794 тис. га.

Прокуратура зазначає також, що Державне управління охорони навколишнього середовища не розглядало й не погоджувало проект ДПТ, а комісія Київради з екологічної політики не погодилась зменшити площу заказника.

Крім того, прокуратура зазначає, що на момент прийняття Київрадою про створення заказника ДПТ острова не був затверджений, тому не міг служити підставою для прийняття яких-небудь рішень.

Таким чином, на думку прокуратури, створюючи заказник, Київрада порушила містобудівне й природоохоронне законодавство.

Однак земельна комісія Київради вирішила рекомендувати раді відхилити протест прокурора.

Комісія аргументувала це тим, що 196 га заказника - єдина територія, що має природоохоронний статус, а якщо скасувати його створення, то згодом весь острів втратить природну специфіку.

Як повідомляло агентство, у серпні 2007 року Київрада вирішила створити ландшафтний заказник місцевого значення "Жуків острів" площею 196 га.

Багато депутатів Київради були проти створення заказника такого розміру, аргументуючи це тим, що оскільки загальна площа острова становить близько 1,5 тис. га, то територія, що не ввійшла в заказник, може бути використана для забудови острова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News