Європа вирішила довіритися Тимошенко, не дивлячись на Лазаренка

Вівторок, 29 січня 2008, 14:21

Комісар Європейської Комісії з питань зовнішньої торгівлі Пітер Мендельсон заявляє, що чутки про можливу причетність прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до відмивання грошей екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка не впливають на його довіру до Тимошенко.

Про це Мендельсон сказав на спільній прес-конференції Тимошенко в Брюсселі (Бельгія), повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Ми дивимося в майбутнє. Я за цими чутками не стежу, і вони не впливають на довіру до прем'єр-міністра України", - сказав Мендельсон.

Тимошенко, відповідаючи на прохання іноземних журналістів прокоментувати чутки про її можливу причетність до відмивання грошей Лазаренка, заявила, що 10 років тому суди визнали безпідставність такого роду звинувачень на її адресу.

Вона зазначила, що такими провокаціями з нею боровся режим, який пішов у відставку на чолі з колишнім президентом Леонідом Кучмою.

Вона також зазначила, що Україна й увесь світ може переконатися в тому, що її уряд успішніше бореться з корупцією у владі, ніж будь-які інші команди.

Крім того, Тимошенко і Мендельсон обговорили боротьбу з контрабандою на кордоні України з Європейським Союзом, повідомляють "Українські новини".

Глава уряду повідомила, що звернулася до Мендельсона з пропозицією ввести електронний обмін експортними деклараціями на імпорт товарів в Україну.

Вона назвала введення такої процедури можливим шляхом боротьби з контрабандою.

"Якщо Україна зможе отримувати експортні декларації з Європейського Союзу на імпорт в Україну, то контрабанда буде значно знижена", - сказала Тимошенко. Вона також подякувала за підтримку і розуміння.

Як відомо, Тимошенко закликає ЄС налагодити спільний облік переміщуваних через спільний кордон товарів.

Також прем'єр має намір відновити програму "Контрабанда - стоп".

У березні 2005 року Кабмін Тимошенко затвердила держпрограму "Контрабанда - стоп", яка визначає задачі з протидії контрабанді й боротьби з нею і шляхи їх реалізації.

У листопаді 2006 Кабмін Януковича доручив Міністерству економіки розглянути доцільність продовження цієї програми, ухваленої на 2005-2006, на наступний період.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування