Дружина Зварича підозрює Партію регіонів у протегуванні нового транзитного серверу

Вівторок, 29 січня 2008, 15:20

Директор ТОВ "Науково-виробнича фірма "Українські національні інформаційні системи" Світлана Зварич відкидає звинувачення народного депутата від Партії регіонів Олени Лукаш у гальмуванні процесу створення Державного реєстру виборців.

У коментарі УНІАН Зварич заявила, що причинами судового позову з боку очолюваної нею фірми, який зупинив процес роботи над Державним реєстром, стали не політичні чи комерційні інтереси, а неправомірні та непрофесійні дії Центральної виборчої комісії.

Саме ці дії, наголосила Зварич, привели до того, що створення реєстру за технічним завданням, сформульованим ЦВК, замість захисту української виборчої системи несе серйозні загрози для неї.

Фактично, заявила Зварич, проектується не Державний реєстр виборців, а електронний список виборців, який функціонуватиме у неналежним чином захищеній телекомунікаційній мережі.

Остання, сказала вона, по суті своїй становитиме "транзитний сервер" у межах цілої країни з можливістю модифікації як окремого сегменту Реєстру, так і Реєстру в цілому.

Зокрема, стверджує директор УНІС, запроектована система "Державний реєстр виборців" не реалізовує функції, що містяться у Законі України "Про Державний реєстр виборців" та не відповідає вимогам законів "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах", "Про інформацію", "Про електронний цифровий підпис".

"Тобто, не Зварич Світлана перешкоджає створенню реєстру, а Центральна виборча комісія не забезпечує створення законного і технічно досконалого Реєстру, до чого Зварич намагається привернути увагу вже більше трьох місяців", - констатувала вона.

"Але очевидно, народному депутату Олені Лукаш і Партії регіонів вигідне функціонування Державного реєстру виборців так, як працювала система "Вибори" під час президентських виборів у 2004 році чи система "Рада" під час голосування за прем’єр-міністра", - зазначила Зварич.

Раніше народний депутат від Партії регіонів Лукаш звернулась до президента, прем’єр-міністра, голови Верховної Ради та голови Центрвиборчкому з депутатським запитом щодо факту зупинення діяльності із впровадження Державного реєстру виборців.

Згідно з повідомленням прес-служби Партії регіонів від 28 січня, за словами Лукаш, причиною таких дій є штучно ініційовані позови від ТОВ "Науково-виробнича фірма "Українські національні інформаційні системи" (директор - Світлана Зварич).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування