Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ хоче, щоб Янукович пояснив, де Ахметов

Вівторок, 29 січня 2008, 17:15

Фракція БЮТ рекомендує зміни до регламенту, відповідно до яких керівник фракції зобов’язаний буде доповідати про причини відсутності його депутатів на засіданні.

Відповідний законопроект бютівці збираються зареєструвати в Раді вже найближчим часом у відповідь на ініціативу партії регіонів, повідомив "Українській правді" депутат БЮТ Андрій Портнов.

Проектом пропонується внести зміни до статті 26 Регламенту Верховної Ради України, яка регулює питання реєстрації учасників та ведення пленарних засідань Верховної Ради.

Пропонується передбачити, що у разі відсутності народного депутата більш ніж 20 днів на пленарних засіданнях Верховної Ради, керівник депутатської фракції, до складу якої входить такий народний депутат, має особисто повідомити на пленарному засіданні Верховної Ради про причини такої відсутності.

Також передбачено, що у разі ж відсутності народного депутата більш ніж 20 днів на пленарних засіданнях Верховної Ради в порушення вимог статті 78 Конституції України, керівник депутатської фракції, до складу якої входить народний депутат, особисто повідомляє на пленарному засіданні Верховної Ради про наявність або відсутність особистої заяви такого народного депутата про складення ним депутатських повноважень.

Відсутність такої заяви у свою чергу є підставою для розгляду питання про невиконання цим народним депутатом вимог пункту 5 частини другої статті 81 Конституції України в порядку, встановленому статтею 218 цього Регламенту.

Раніше Партія регіонів запропонувала перед відкриттям кожного пленарного засідання проводити реєстрацію народних депутатів особисто на підставі пред'явлення посвідчення народного депутата та підтвердження своєї присутності власноручним підписом, а також за допомогою електронної системи.

На початку ранкового та вечірнього пленарних засідань апарат Верховної Ради подає головуючому список відсутніх депутатів, який він має оголосити.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...