Яценюк хоче захистити Крим від самозахватів

Вівторок, 29 січня 2008, 19:45

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк виступає проти будь-яких незаконних проявів, зокрема - самовільних захватів земельних ділянок.

Про це він заявив у вівторок в Сімферопольському районі Криму на нараді з проблеми самозахватів.

"Я категорично виступаю проти будь-яких незаконних проявів, у тому числі і самозахватів земельних ділянок", - підкреслив голова українського парламенту.

За словами Яценюка, таких явищ, як самозахвати, не повинно бути в європейській державі.

Голова Верховної Ради зазначив, що під час його перебування в Криму у нього виникло відчуття дежавю - оскільки проблеми в земельній сфері автономії всі ті ж самі.

"Я в 2001 році сюди (до Криму) приїхав міністром економіки, і у мене (сьогодні) певне дежавю: за 8 років нічого не змінилося, тільки ситуація гірше стала саме в цьому питанні (земельному), на превеликий жаль", - зазначив він.

"8 років пройшло – ті ж самі проблеми: нефінансування облаштування кримськотатарського населення - з одного боку, з іншого боку - невирішення питань щодо земельних ділянок, з третього боку – фактичне протистояння, і з четвертого боку, найстрашніше, що сьогодні відбувається, – ми генеруємо структурні, латентні, міжнаціональні конфлікти", - заявив він.

Яценюк наголосив, що його позиція щодо земельних питань базується виключно на Конституції України.

"У Конституції чітко передбачено: земля – це власність народу України, пункт другий цієї Конституції – кожен має гарантоване право на землю, але всі рівні в правах", - сказав голова українського парламенту.

Тому, підкреслив Яценюк, усі політичні домовленості, не підкріплені законодавством, не повинні мати місця в земельному питанні. "Це ж не шарашкіна контора, це державна земля, державний підхід повинен бути", - заявив Яценюк.

Він повідомив, що виходитиме з ініціативою у ВР України щодо "законодавчого, чіткого і зрозумілого забезпечення в питаннях облаштування депортованих".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...