Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк розповів, у чому сила коаліції і опозиції

Середа, 30 січня 2008, 08:02

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк має намір підняти на сесії парламенту питання про персональне голосування депутатів.

Про це він повідомив у вівторок у прямому ефірі Державної телерадіокомпанії "Крим", інформує УНІАН.

"Що відбувалося в парламенті впродовж останніх 16 років: голосують не депутати, голосують картки. Так я хочу розібратися: чи складно сьогодні для українського депутата працювати сім календарних днів в залі упродовж місяця?", - зазначив Яценюк.

"Я порахував, що пленарні засідання у нас відбуваються таким чином, що, наприклад, у п`ятницю у нас половина дня тільки (йде засідання), таким чином, тільки сім днів потрібно бути в залі і голосувати", - зазначив спікер Верховної Ради.

Більше того, підкреслив Яценюк, є пряма конституційна норма: депутати зобов`язані голосувати персонально. "Він (депутат) повинен бути присутнім в залі і ухвалювати чітке і зрозуміле рішення як народний обранець", - сказав голова українського парламенту.

Яценюк підкреслив, що обов`язково підніме питання про персональне голосування на сесії парламенту.

"Я обов`язково ставитиму питання на другій сесії відносно персонального голосування", - повідомив український спікер.

При цьому він додав, що в персональному голосуванні "сила і коаліції, і опозиції".

"Депутати повинні сперечатися, депутати повинні висловлювати свою думку, депутати повинні боротися інтелектуально, а не фізично, як це відбувається сьогодні в українському парламенті", - підкреслив глава Верховної Ради.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування