Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко веде свою гру у НАТО?

Середа, 30 січня 2008, 09:02

Експерт Аманда Очакоша вважає, що факт, що Тимошенко обрала своїм першим закордонним візитом на посаді прем’єра Брюссель, вказує на пріоритети цього уряду.

Про це Очакоша заявила в інтерв’ю українській службі Бі-Бі-Сі.

"Те, що вони спершу поїхали до Брюсселя, є чітким показником того, що Україна хоче продовжувати свій шлях на зближення з Європейським союзом", - зазначила вона.

У той же час Очакоша не змогла сказати, до чого може призвести створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Саме такі переговори мають розпочатися після вступу України до СОТ.

"Куди це призведе далі, ще невідомо. На даний момент в ЄС існує втома від розширення і побоювання щодо негативної громадської думки у всіх країнах ЄС щодо нових членів, і все, що схоже на залучення до союзу ще однієї країни чи надання іншій країні статусу кандидата в членство, зараз є дуже хиткою темою", - сказала вона.

"Як на мене, Україна цілковито на це претендує, але думаю, різні країни-члени зараз дуже по-різному на це дивляться. Це рішення не буде для них легким", - додала експерт.

"Це дуже серйозне рішення, бо це є першим кроком до того, щоб у майбутньому стати країною-кандидатом на членство в ЄС і почати переговори про вступ. А ЄС дуже ретельно уникає обіцяти Україні членство", - зазначила вона.

Відповідаючи на питання, чому зустріч Тимошенко з генсеком НАТО набула таємничості, вона сказала:

"Думаю, це тому, що пані Тимошенко намагається розігрувати свою карту дуже обережно, думаю, вона не хоче, щоб складалося враження, ніби вона активний прихильник членства в НАТО".

"Беручи до уваги, що НАТО досі непопулярне в Україні, а Юлія хоче балотуватися на президента приблизно через рік, я думаю, вона намагається не забувати про своїх майбутніх виборців. Вона не хоче вважатися приналежною до активних пронатівців". – зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування