Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман вважає, що Зварич не може заборонити їй "чесати язиком"

Середа, 30 січня 2008, 11:18

Депутат Верховної Ради, заступник глави фракції НУНС Роман Зварич не бачить підстав для проведення позачергових виборів парламенту і президента.

Про це говориться в повідомленні прес-служби НУНС, передає Обком з посиланням на Українські новини.

Парламентарій нагадав, що для проведення позачергових виборів, парламентських або президентських, необхідно достроково припинити їхні повноваження.

"Позачергове припинення повноважень президента можливе в одному з чотирьох випадків, передбачених Конституцією... Зрозуміло, що кожен з цих приводів зараз виключений", – говорить він.

Для дострокового припинення повноважень парламенту, за словами Зварича, необхідно розформувати коаліцію.

"Зараз, щоб достроково припинити повноваження ВР, одна з двох фракцій, що входять до коаліції, повинна була б прийняти рішення про вихід з коаліції. Можу вас запевнити, що наша фракція не збирається цього робити. Я впевнений, що цього не відбудеться до самого кінця каденції ВР", – передає його слова прес-служба.

На думку парламентарія, ініціатори проведення позачергових виборів не мають підстав для відповідних розмов.

"Моя порада тим, хто говорить про позачергові вибори – менше чесати язиком, а більше працювати на користь народу і країни", – сказав він у відповідь на припущення Ганни Герман про можливу ініціативу Партії регіонів по проведенню одночасних позачергових виборів парламенту і президента.

У свою чергу Ганна Герман заявила, що вона має право висловлювати свою думку.

"Важко уявити, що вихований на американських принципах свободи, цей політик не розуміє, що демократія передбачає право опозиції вільно висловлювати думки. А також в вільних країнах (а я вважаю, що ми живемо саме в такій державі) влада, як правило, не роздає темників опозиції, і не диктує їй теми для коментарів", - зазначила вона.

"Тому я здивована, що пан Зварич дозволив собі у досить не властивій для людини з західним вихованням формі коментувати мою позицію. Хотілося б бути далекою від думки про те, що причиною простяцьких висловлювань на кшталт „чесати язиком” є певні пробіли в освіті професора Зварича. Мені шкода, якщо це так", - додала вона.

Також Герман наголосила, що у випадку, якщо помаранчева влада порушуватиме права російськомовних громадян, псувати відносини з сусідами, якщо не виконуватиме обіцянок і не дотримуватиметься принципу „закон – один для всіх”… "то опозиція разом з українським народом викине помаранчеву владу на смітник історії на передчасних президентських і парламентських виборах".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування