Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонали нагадали ПАРЄ про витівку Ар'єва і "упередженість"

Середа, 30 січня 2008, 13:05

Опозиція висловлює Парламентській Асамблеї Ради Європи свою стурбованість "фактами покривання владою України кримінальних справ, в яких фігурують представники помаранчевої коаліції".

Цю стурбованість група народних депутатів від опозиції попросила донести до ПАРЄ голову цієї інституції Луіса Марію де Пуч, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Зокрема, мова йде про факт контрабанди наркотиків нинішнім народним депутатом від Блоку "НУ-НС" Володимиром Ар’євим та його дружиною Наталкою Фіцич, що мав місце 22 жовтня 2006 року в аеропорту "Варшава-Окєнцє" під час проведення контролю пасажирів, які вилітали рейсом до Києва", - сказано в повідомленні.

У Партії регіонів заявляють, що справу, порушену щодо журналістів Ар’єва та Фіцич відповідно до законодавства Польщі, українським МВС тоді "було благополучно "поховано".

"Зважаючи на більш ніж очевидний факт, що лежав в основі кримінальної справи, прийняття такого, м’яко кажучи, дивного рішення викликає в українського суспільства серйозні сумніви щодо неупередженості вітчизняних правоохоронців", - зазначає прес-служба.

У зверненні до голови ПАРЄ опозиційні депутати зазначають:

"Вважаємо своїм обов'язком довести до Парламентської Асамблеї Ради Європи свою стурбованість ситуацією, що склалася навколо об’єктивності та неупередженості розслідування кримінальних справ уповноваженими слідчими органами та навести факти необґрунтованого звільнення від кримінального переслідування осіб на користь окремих політичних сил та політичних процесів, що відбуваються в Україні".

"За такими фактами та тенденціями уважно спостерігає Рада Європи", - зазначають вони, вказуючи, що Мін’юст Польщі у березні 2007 року направив до ГПУ клопотання про перейняття кримінального переслідування Ар'єва та Фіцич.

Однак ГПУ цю справу направила до МВС України, а слідчі органи МВС відмовили в порушенні кримінальної справи щодо журналістів і закрили справу "за відсутністю складу злочину в їх діях", нагадують у партії.

"Неупередженість у прийнятті цього рішення викликає в українському суспільстві серйозні сумніви... Просимо Парламентську Асамблею взяти до уваги викладені нами обставини під час моніторингу і оцінки ситуації в Україні... Ваша увага та підтримка допоможуть українському суспільству успішно подолати кризові явища в житті нашої держави та продовжити реформи щодо побудови справжньої правової держави на засадах європейської демократії і поваги до закону", - запевняють "регіонали".

Як відомо, сам Ар’єв пояснював тоді спробу перевезти наркотики експериментом у рамках журналістського розслідування за темою контрабанди наркотиків.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування