Тимошенко хоче хоч якесь далеке перспективне право

Середа, 30 січня 2008, 14:05

Прем'єр Юлія Тимошенко називає ЄС найбільш відданим партнером України в питання енергопоставок.

Про це Тимошенко заявила на початку засідання уряду, повідомляє прес-служба кабміну.

"Європейський Союз хоче, може і буде нашим найбільш відданим партнером щодо побудови всіх, без виключення, складових диверсифікації енергопостачання в Україну, починаючи від газу, нафтопроводів, ядерного палива, того, що стосується транспортування і розширення ринку для продажу електроенергії на базі синхронної роботи наших систем", - наголосила вона.

Тимошенко також вважає, що їй "вдалося переконати всіх посадових осіб ЄС у тому, щоб зробити спільну електронну інформацію щодо перетину товарами кордонів України".

"Це ще один крок вперед, потужність якого навіть неможливо до кінця оцінити. Йдеться про те, що коли товари будуть перетинати кордон, і імпорт буде заходити через українську митницю, у нас буде електронна декларація експорту", - сказала вона.

Прем’єр також наголосила, що представники європейських інституцій сказали, що всі позиції спрощення візового режиму, які підписані між нами, будуть втілені.

"Навіть комісар, який особисто займається цими питаннями, - це Комісар, який займається питаннями юстиції, силовими структурами, митними справами, вперше приїде в Україну для того, щоб тут, на місці, з’ясувати, чому деякі позиції спрощеного візового режиму не втілюються в життя", - сказала вона.

"І він особисто буде моніторити всі консульства, які не дотримуються цієї угоди, і наводити там порядок", - додала Тимошенко.

Прем’єр також впевнена, що переконала "всіх єврокомісарів, президента Єврокомісії Баррозу в тому, що потрібно зараз розпочати офіційні консультації щодо безвізового режиму між Україною і ЄС".

"Тому що сьогодні таких офіційних переговорів не існує, і Україна, ми повідомили про це, готова почати розглядати, яким вимогам шенгенської зони Україна не відповідає, і розпочинати ці вимоги втілювати в життя, задовольняти їх, і все ж таки, отримувати хоч якесь далеке перспективне право щодо безвізового режиму", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...