Тимошенко урізала автомобільні апетити і пообіцяла продовження

Середа, 30 січня 2008, 14:12

Кабінет міністрів на засіданні у середу скасував ще кілька постанов та розпоряджень попереднього уряду.

Про це повідомила на брифінгу прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

Зокрема, за її словами, скасовано постанову про затвердження статуту держпідприємства АНТК імені Антонова, "де на базі цієї постанови проводилися незаконні лобістські схеми".

Також, за словами Тимошенко, уряд скасував постанови Кабміну (Віктора) Януковича щодо змін до граничних сум витрат на придбання службових легкових автомобілів, меблів та іншого обладнання для міністерств та відомств.

"Ми говоримо про те, що міністри мають жити набагато скромніше, ніж це було при попередньому уряді. Тому сьогодні знову введені жорсткі обмеження щодо витрат, які уряд Януковича скасував", - сказала чинна прем’єр.

Окрім цього, вона повідомила, що скасовано розпорядження попереднього уряду щодо реорганізації Рубежнянського казенного хімічного заводу "Заря".

Тимошенко наголосила, що законодавством взагалі заборонено приватизовувати цей завод, враховуючи його специфіку.

Відтак, за її словами, була проведена схема реорганізації цього підприємства, коли "залишили тільки назву, а всю начинку, практично всю власність, вийняли і передали іншому підприємству, і таким чином, на тіньовій основі, приватизували".

Окрім цього, завдяки скасуванню розпорядження уряду Януковича, Кабмін Тимошенко скасував рішення щодо реконструкції одного з будинків, переданих Рахунковій палаті, оскільки тим рішенням було заплановано, що "фактично вся будівля передавалася приватній структурі, а за Рахунковою палатою залишили кілька коридорів".

За словами Тимошенко, уряд і надалі продовжуватиме скасовувати незаконні рішення попереднього Кабміну.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування