Ющенко просить політиків не збурювати економіку

Середа, 30 січня 2008, 14:24

Президент Віктор Ющенко закликає політичні сили не дестабілізовувати економічну ситуацію в країні.

"Хотілось би, щоб сьогодні і політичною стороною, і владою не приносили збурення, які дестабілізують ситуацію на економічному ринку", - сказав Ющенко під час форуму "Влада і бізнес - партнери".

"Мені дуже б хотілися, щоб ми відмежували політичну діяльність від основ економічної, бюджетної, гуманітарної політики 2008 року. Щоб те, що дестабілізує ситуацію, було залишено. Вибори завершилися", - додав він.

"За цим столом сидить прем’єр і голова Верховної Ради. Є більшість, яка чутливо може відреагувати на ті питання, які стосуються формування таких засад національної політики 2008 року. Ми можемо взяти на себе ті зобов’язання, які, очевидно, раніше цей трикутник не міг брати", - сказав Ющенко.

Говорячи про основні виклики в економічній сфері у 2008 році, президент зазначив, що однією з цілей політики уряду у цьому році має стати детінізація економіки.

"Щоб в уряді розглядалось питання зниження податкових ставок. Є один вихід - зниження податкових ставок і розширення бази оподаткування... Щоб ми прощалися з тим відмиванням, яке існує в дуже багатьох секторах підприємницької діяльності", - сказав Ющенко.

Він також закликав уряд збільшувати приплив іноземних інвестицій.

"Надзвичайно чутливим є інвестиційне середовище. У 2008 році приріст іноземних інвестицій буде складати від 7,5 до 8 мільярдів доларів. Це показник, який знаходиться на рівні попередніх трьох років. Це непоганий показник. Завдання його тільки примножити", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування