Ар’єв вказав на "провокацію" від Януковича й Ахметова

Середа, 30 січня 2008, 15:47

Згадування депутатів Партії регіонів у зверненні до ПАРЄ спроби тоді журналіста, а нині депутата від "НУ-НС" Володимира Ар’єва перевезти через кордон наркотики є цілеспрямованою провокацією і свідчить про "нерозуміння принципів демократії".

Про це заявив Ар’єв прес-службі блоку "НУ-НС", реагуючи на звернення групи народних депутатів від опозиції до голови ПАРЄ Луіса Марії де Пуч з приводу "фактів покривання владою кримінальних справ, в яких фігурують представники помаранчевої коаліції".

"Зараз ПР звертається до ПАРЄ, щоб покарати журналістів за журналістську діяльність, і це яскраво свідчить про абсолютне нерозуміння принципів демократії і свободи слова", - сказав він.

"Крім того, це цілеспрямована провокація проти мене як політика і проти Наталі Фіцич (дружина Ар’єва) як журналіста, яка несе загрозу свободі слова загалом і журналістській діяльності", - наголосив Ар'єв.

При цьому депутат фракції "НУ-НС" (група "Народна самооборона") пов’язує згадування "регіоналами" спроби перевезти наркотики через кордон у жовтні 2006 року з його журналістськими розслідуваннями, в яких фігурували представники Партії регіонів.

"Партія регіонів взялася за переслідування мене через мою журналістську діяльність, зокрема мої програми в рамках циклу журналістських розслідувань "Закрита зона", який я робив із викриттям фактів діяльності таких членів ПР як Янукович, Ахметов, Колесников тощо", - сказав він.

Водночас, він зазначив, що "у Європі добре знають, що журналісти часто вдаються до експериментів і провокацій для того, щоб дістати правильну інформацію".

"Те, що заява "регіоналів" з’явилася саме сьогодні - не випадково, оскільки Міністерство внутрішніх справ, яке очолює лідер "Народної Самооборони" Юрій Луценко, порушує кримінальні справи, які зачіпають очільників ПР і їхні реальні кримінальні діяння", - переконаний Ар’єв.

Депутат також надав своє пояснення з приводу випадку "контрабанди наркотиків". "Я хочу зазначити, що кримінальна справа в Україні проти мене не відкривалася, мене жодного разу не викликали для надання пояснень", - зазначив він.

"Можна чітко сказати, що це є суто використання інформації, отриманої ПР з невідомих для мене джерел", - сказав Ар’єв.

"Я можу припустити, що інформацію вони отримали незаконно, перекрутили і використали на свій рахунок, щоб тиснути на мене як на народного депутата і на Фіцич як журналіста, оскільки програми продюсерського центру "Закрита зона" продовжують виходити і мають те саме спрямування: боротьбу з корупцією та організованою злочинністю та утвердження національного духу в українському суспільстві, проти якого веде боротьбу Партія регіонів", - додав він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News