У Черновецького не послухались прокуратуру у справі про острів

Середа, 30 січня 2008, 16:12

Постійна комісія з питань земельних відносин Київради не бачить сенсу у скасуванні рішення міськради щодо статусу території Жукового острова.

Про це заявив секретар земельної комісії Київради Олександр Луцький, повідомляє прес-служба Київради.

"Земельна комісія не бачить сенсу у тому, щоб скасовувати рішення по території, яка стала заказником до якого ніхто не може доторкнутися. Позиція земельної комісії – необхідно збільшувати зелені території, а не скасовувати те, що вже є", - сказав він.

За словами Луцького, земкомісія ухвалила рішення відхилити протест київської прокуратури і запропонувати екологічній комісії в найближчі строки дати свої пояснення, як вона бачить розвиток територій на Жуковому острові.

Він також зазначив, що у 2007 році було ухвалено рішення про надання території у 196 га на Жуковому острові статусу заказника.

"Це єдине рішення, яке сьогодні формує баланс території на цьому острові. Розроблено ДПТ Жукового острова. Він у собі нараховує 1350 га. Ці гектари розбиті на різні зони. Там є зелені зони, рекреаційні, є регіональні парки, заказник. Воно пройшло містобудівну раду, земельну, містобудівну комісії і вже десь місяців 4-5 розглядається екологічною комісією”, - сказав Луцький.

Як відомо, раніше київська прокуратура вимагала від Київради скасувати її рішення від 22 серпня 2007 року про створення ландшафтного заказника місцевого значення "Жуків острів".

Основні претензії прокуратури стосуються встановленої площі заказника в 196 га, що, на її думку, є заниженою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...