РЕГІОНИ ГОТОВІ ДО ПЕРЕГОВОРІВ З ТИМОШЕНКО

Четвер, 31 січня 2008, 07:57

Партія регіонів вважає, що заяви прем’єр-міністра Юлії Тимошенко про можливість об’єднання в коаліцію з Партією регіонів свідчить про критичність ситуації у демократичній коаліції, та запевняє, що відкрита до відповідних переговорів.

Про це йдеться в заяві з приводу слів, сказаних Тимошенко в інтерв'ю європейському каналу "Євроньюс", розповсюдженій прес-службою партії.

"Настала черга порушувати тему широкої коаліції і їй (Тимошенко)... Ця зміна в риториці лідера БЮТ і глави уряду пояснюється не стільки готовністю переглянути підходи до формування парламентської більшості, скільки критичністю ситуації, що складається в так званій коаліції демократичних сил", - вважають "регіонали".

Партія регіонів стверджує, що "парламентська більшість виявилася недієздатною, тим самим підтвердилася пересторога Партії регіонів, що ігнорування позиції нашої політичної сили при формуванні коаліції, а відповідно і уряду, призведе до паралічу роботи Верховної Ради та виконавчої гілки влади".

"Враховуючи, що йдеться про життєві інтереси українського народу, Партія регіонів, як і раніше, відкрита до діалогу з будь-якою політичною силою. Водночас, ми відкидаємо мову ультиматумів як абсолютно неприйнятну у веденні переговорів з партією, яка виграла дострокові парламентські вибори", - наголошують "регіонали".

"Тим паче, що умови, на яких Тимошенко нібито готова сідати за "круглий стіл" - це, швидше, спроба зберегти добру міну при поганій грі, аніж готовність серйозно впроваджувати системні реформи", - впевнені вони.

При цьому в заяві зазначається, що "детінізація економіки досягається не деклараціями, а ліквідацією причин, що її породжують", стверджуючи, що уряд Віктора Януковича "зробив багато в цьому напрямку" і він "напевно вирішив би проблему детінізації загалом, якби йому дали працювати".

Водночас, у Партії регіонів "викликає великий сумнів щирість Тимошенко, коли вона говорить про відкритість влади перед опозицією", бо 30 січня представники опозиції "не були допущені" на засідання Кабміну і їм закрито інформацію щодо ухвалення рішень.

"Очевидно, готовність Тимошенко домовлятися диктується розумінням катастрофи, до якої рухається її політична сила внаслідок практикування політики популізму, спрямованої на майбутні президентські вибори", - сказано в заяві.

"Тимошенко вже розуміє, що висока інфляція і різкий стрибок цін в Україні внаслідок її авантюрних дій неминуче призведе до краху ілюзій, які вона створила в свідомості багатьох людей. І тут Тимошенко було б дуже вигідно розділити відповідальність за свої дії в тім числі і з Партією регіонів. Так ми розуміємо суть сигналів, які надходять з боку лідера БЮТ", - вказують "регіонали".

"Ми готові до якнайширшого порозуміння... Без ультиматумів, без попереджень, без умов. Ми готові з усіма сідати за стіл переговорів, але не з якоюсь авантюрною метою, а задля тієї цілі, яку ми завжди ставили – заради об’єднання народу, України і поліпшення життя людей", - наголошують вони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...