У Черновецького відправлять машини в підземелля

Четвер, 31 січня 2008, 10:11

Найближчим часом у Києві побудують 34 підземних і сім наземних паркінгів.

Про це повідомив прес-службі Київміськдержадміністрації перший заступник голови КМДА Денис Басс.

"Ще навесні минулого року почалася робота з визначення місць для паркування, у результаті якої відповідними структурами була розроблена схема можливого розміщення паркінгів по всьому місту. Ця схема нараховує 96 місць. Найближчим часом реальним є будівництво 34 підземних і семи наземних паркінгів", - сказав він.

За словами Басса, вже визначена перша черга будівництва, на базі якої оброблено 4 передпроектні пропозиції.

"Вони вже найближчим часом будуть розглянуті на засіданні містобудівної ради. По одному з зазначених проектів ми провели інвестиційний конкурс, за результатами якого в міський бюджет було залучено більше 91 мільйона гривень", - додав він.

Загальна вартість даного проекту складає 210 мільйонів гривень, заявляє Басс.

"Мова йде про підземний паркінг на 150 машиномісць, що буде розташовуватися на перетині пр. Перемоги і вул. Ванди Василевської", - сказав перший заступник голови КМДА.

"Ми маємо досвід залучення інвестицій у розвиток інфраструктури Києва, і цей досвід я вважаю дуже успішним. Так, торік ми провели 46 інвестиційних конкурсів, у результаті яких міський бюджет одержав 205 млн. гривень. Це рекордна для Києва сума", - відзначив Басс.

Також керівництво КМДА підкреслює, що будівництво паркінгів не зашкодить екології міста і не торкнеться історичної і соціальної інфраструктури Києва.

Начальник Головного управління економіки й інвестицій КМДА Марина Лукашина зазначила, що сьогодні існує два механізми залучення інвестиційних коштів у будівництво транспортних об'єктів: шляхом проведення інвестиційних конкурсів та інвестиційних аукціонів.

"На основі проведеного аукціону інвестор-переможець одержує право на купівлю або оренду ділянки, а відповідно до результатів конкурсу інвестору надається право на участь у забудові ділянки, тоді як земля залишається у власності територіальної громади міста. Інвестиційний аукціон розрахований на великого інвестора, тоді як умови інвестиційного конкурсу найбільш зручні для представників дрібного і середнього бізнесу", - додала Лукашина.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування