Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рупор Черновецького розгорнув відео-атаку на Луценка

Четвер, 31 січня 2008, 10:42

Телеканал "Київ", який входить до "Київського медіахолдингу", планує демонстрацію в ефірі відеороликів про свавілля української міліції.

Такі відеоролики вже розміщені в Інтернеті, пише "Телекритика".

За словами виконувача обов'язків директора каналу Дмитра Джангірова, це відео "покликане підняти в суспільстві тему свавілля української міліції, яке розвивається швидкими темпами після призначення Юрія Луценка міністром внутрішніх справ".

За повідомленням прес-служби медіахолдингу, виробником цих матеріалів є телеканал "Київ", і вони кваліфікуються як "соціальна реклама".

Водночас, за словами юриста Інституту Медіа Права Ігоря Розкладая, соціальна реклама має на меті суспільно корисну ціль, має бути достовірною і не нехтувати правилами етики, моралі та пристойності і не містити жодних дискримінаційних ознак.

"Закон про рекламу чітко визначає: соціальна реклама – це інформація будь-якого виду, розповсюджена в будь-якій формі, спрямована на досягнення суспільно корисних цілей, популяризацію загальнолюдських цінностей і розповсюдження якої не має на меті отримання прибутку. Рекламодавцем соціальної реклами може бути будь-яка особа, - сказав він.

На думку юриста, ролики про міліцію порушують актуальну проблему діяльності місцевої міліції, проте "його виконання має зовсім інший відтінок".

"На екрані під акомпанемент пісні "Широка страна моя родная" особа, одягнута у форму МВС, вивертає руки та застосовує силу щодо іншої особи в цивільному. Після того, сидячи за столом, "представник МВС" питає: "Ну шо, я кажу, підписувать будем, чи ні?". Потім на екрані з’являється напис: "Порушили ваші права? Телефонуйте, 051", - сказав Розкладай.

Як відомо, телефон 051 – це телефон call-центру КМДА "Служба допомоги мера киянам 051".

На думку юриста, суспільно корисна ціль ролика переростає у з’ясування стосунків між міністром МВС Юрієм Луценком та мером Києва Леонідом Черновецьким.

"Підміна суспільно корисної мети до того ж підтверджується й завершальними кадрами ролика, в яких міліціонер каже: "А що, міністру можна, а мені ні!?", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування