За Тимошенко і Ющенком до Путіна зібрався й Огризко

Четвер, 31 січня 2008, 10:43

У лютому 2008 року відбудеться візит Міністра закордонних справ Володимира Огризка в Москву.

Про це він заявив у ході інформаційних зборів Європейської бізнес-асоціації, що відбулася в четвер в Києві.

"Під час недавньої розмови з моїм колегою, Міністром Лавровим (Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров) ми домовилися, що я здійсню найближчим часом, теж у лютому свій візит до Москви", - заявив Огризко.

Він також вважає, що засідання Генеральної ради Світової організації торгівлі 5 лютого буде фінальною крапкою у вступі України в цей глобальний клуб.

Огризко підкреслив, що Україна має стати членом СОТ вже через тиждень.

"На 5 число заплановані відповідні юридичні процедури, і ми сподіваємося, що це відбудеться без якихось змін", - сказав він, додавши, що в цьому контексті запланований візит президента в Женеву, під час якого мають бути підписані заключні документи, що передбачають членство України у СОТ.

За словами Огризка, 5 лютого має стати остаточним днем, що завершить багаторічний процес вступу України в цю організацію. Це дозволить Україні піднятися до рівня тих країн, що мають цивілізовані відносини.

"Це значить, що, власне, на цьому буде поставлена крапка. Очевидно, що нам необхідно буде ще дещо удосконалити в нашому законодавстві, є ще певні речі, що мають потребу в уточненнях, але це все, як говориться, буде проходити вже після. Моментом істини в нас буде 5 лютого", - підкреслив глава Міністерства закордонних справ.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування