Соратник Януковича сам не розуміє, навіщо партії з'їзд "сепаратистів"

Четвер, 31 січня 2008, 10:55

Член фракції Партії регіонів Володимир Ландик висловив обурення спробам використання партії для задоволення особистих амбіцій окремих її членів.

В інтерв'ю "Україні молодій" на прохання прокоментувати заяву міського голови Сєвєродонецька Володимира Грицишина про те, що він не надасть "сепаратистам" із Партії регіонів приміщень для другого з'їзду, Ландик сказав:

"Мені сподобалося висловлювання Грицишина. Коли його спитали, чи потрібен з'їзд, він відповів: "Ні, бо я українець". Ви знаєте, все, що є добром для України, - добре й для мене, а все антиукраїнське для мене – погане".

"Я був учасником того з'їзду (у листопаді 2004 року) і, знаєте, я приїхав туди із натхненням, з патріотизмом. Ми в тому з'їзді бачили відповідь Львівській обласній раді, яка прийняла рішення не підкорятися рішенню ЦВК про те, що президент – Янукович", - почав депутат.

"Це що - виходило, що область відділяється від України?.. У відповіді таким людям ми бачили призначення того з'їзду. А те, що вийшло потім...", - додав він.

За словами Ландика, "після з'їзду почали розкручувати тему: наскільки важливий наш регіон, а отже, не можна чіпати "губернатора" і все угруповання, що за ним стояло - і цим смикати за хвіст всю Україну".

"Мене обурює, коли партію починають використовувати для задоволення особистих амбіцій окремих її членів", - заявив депутат.

"А коли ця мета не може бути досягнута напряму - починаються якісь там торги, якісь поступки, про які ми нічого не знаємо, але які призводять до того, що партія втрачає авторитет. І самі члени партії зрозуміти не можуть, у чому справа", - пояснив він.

При цьому Ландик зазначив, що не каже про провал Партії регіонів, "але так закінчила НДП, так закінчила СДПУ(о) - їхні лідери з допомогою керівництва держави досягали своїх особистих цілей, використовуючи партію, і після цього тих партій просто не стало".

На питання, навіщо Партії регіонів "другий Сєвєродонецьк", Ландик сказав: "У нашого обласного осередку теж є питання щодо цього".

"Якщо з'їзд організовують для того, аби піднімати рейтинг, то не треба було його, для початку, опускати! А щоб його не опускати - лінія партії має бути прямою, відкритою, зрозумілою усім членам партії і виборцям", - переконаний депутат.

За його словами, "ми прийшли до влади в області на підйомі - і до нас приєдналося багато членів інших партій".

"По що вони йшли, побувавши там, там і там? По одне: отримати посаду. Не посаду в партії для її розбудови, а чиновницьку. Для того, щоб набивати особисту кишеню в повністю корумпованій державі", - заявив Ландик.

"Як вони можуть набивати кишені? Звичайно, тільки залазячи в кишені громадян, підприємців. Тобто катастрофічно гроблячи імідж тієї партії, яка їх висунула", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування