Верховний суд заступився за паштет від Черновецького

Четвер, 31 січня 2008, 11:17

Верховний Суд визнав правомірним закриття Генпрокуратурою кримінальної справи, яку було порушено прокуратурою столиці за позовом громадянина Віктора Спиридонова за фактом підкупу виборців Леонідом Черновецьким на виборах Київського міського голови у 2006 році.

Відповідну ухвалу сьогодні винесла колегія суддів Палати з кримінальних справ Верховного Суду України, повідомляє УНІАН.

"Касаційну скаргу Спиридонова залишити без задоволення. Постанову Печерського райсуду м. Києва, а також постанову слідчого Генеральної прокуратури України про закриття кримінальної справи і постанову Апеляційного суду м. Києва залишити без змін", - йдеться в ухвалі.

Спиридонов, звертаючись з касаційною скаргою до ВСУ, просив визнати незаконною постанову Генпрокуратури про закриття кримінальної справи.

Представник інтересів в суді Спиридонова Валерій Карпунцов зауважив, що вони знову збиратимуть матеріали і звертатимуться до прокуратури м.Києва з цього ж приводу.

Як повідомлялося, кримінальну справу за фактами підкупу виборців на користь Черновецького було порушено заступником прокурора Києва 3 квітня 2006 року.

Справа була порушена за ознаками злочину щодо перешкоджання вільному здійсненню громадянами України свого виборчого права, поєднаного з підкупом виборців. Пізніше справа була витребувана і закрита Генеральною прокуратурою України.

29 листопада 2007 року ВСУ зобов’язав Генпрокуратуру надати матеріали про порушення цієї кримінальної справи і постанови Генпрокуратури про її закриття.

Таким чином Верховний Суд задовольнив клопотання громадянина В.СПИРИДОНОВА за його касаційною скаргою на рішення Печерського райсуду столиці і Апеляційного суду.

Спиридонов оскаржував закриття кримінальної справи у Печерському районному суді і Апеляційному суді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування