Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров готовий зменшити армію, але не семимильними кроками

Четвер, 31 січня 2008, 11:19

Новим законопроектом про чисельність Збройних сил України на 2008 рік пропонується скоротити чисельність армії на 9 тисяч осіб, з яких 1 тисяча - військовослужбовці.

Документ зареєстровано у Верховній Раді, повідомляє прес-служба Міноборони.

У попередньому законопроекті передбачалося скорочення на 17 тисяч осіб, в тому числі 9 тисяч військовослужбовців.

Тобто, в разі ухвалення парламентом даного законопроекту чисельність ЗСУ станом на 31 грудня 2008 року становитиме до 191 тисячі осіб, у тому числі 148 тисяч військовослужбовців.

Міністр оборони Юрій Єхануров зазначив, що у новій редакції проекту закону були враховані пропозиції військового відомства щодо зменшення кількості військовослужбовців, що підлягають скороченню у поточному році.

"Кількісні показники скорочення чисельності української армії у 2008 році, які були передбачені попереднім законопроектом, можна було виконати лише за умови скорочення як небоєздатних так і боєздатних частин", - пояснив міністр.

"Враховуючи вимоги президента, на такий крок ми не могли піти", - додав Єхануров.

Міністр повідомив, що у найкоротший термін проект закону було доопрацьовано працівниками міністерства разом з народними депутатами і винесено на розгляд комітету ВР з питань національної безпеки і оборони.

"Профільний комітет Верховної Ради повністю підтримав нашу позицію і вніс законопроект зі змінами на розгляд парламенту", - сказав Єхануров.

"Я задоволений тим, як Міноборони і профільний комітет чітко і злагоджено спрацювали в цьому питанні", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...