Семенюк про Тимошенко: "Якщо туфлі не тиснуть, то капелюх заважає"

Четвер, 31 січня 2008, 13:45

Глава Фонду держмайна Валентина Семенюк стверджує, що намір уряду звільнити її з цієї посади є "політичною розправою".

"Я прекрасно розумію, що це політична розправа. Але залишаюся на державних позиціях: потрібно відходити від масової приватизації і робити акцент на ефективному управлінні держвласністю", - заявила вона в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Є з мого боку корупція, немає корупції – це може сказати суд. Але у Тимошенко така звичка – вона вічно шукає ворогів. Поганому танцівнику, якщо туфлі не тиснуть, то капелюх заважає", - сказала Семенюк, нагадавши, що "у 2000-му, коли Тимошенко засадили в кутузку, я брала її на поруки – як депутат, як жінка, і вона тоді розмірковувала про демократію…а сьогодні заявляє такі речі".

"То якщо ти говориш про корупцію, то сформуй спеціальну контрольну комісію. Я представлю звіт, а ви його аналізуйте, пишіть акт і подавайте в суд. Я коли чую такі звинувачення, то думаю: слава Богу, що сьогодні не 1937 рік", - зазначила голова ФДМ.

Водночас, вона підкреслила, що за цю посаду не "тримається", тому що "завжди знала, що удар від негативу приватизації доведеться брати на себе", а лише домагається права відзвітуватися, тому що на неї нібито "хочуть повісити всіх собак".

Семенюк також прокоментувала деякі суперечливі питання приватизації. Зокрема – імовірність реприватизації "Луганськтепловозу".

"В Україні немає реприватизації, тому що немає такого правового акту. "Луганськтепловоз" продано відповідно до закону. Так, є останнє рішення суду (про визнання приватизаційного конкурсу недійсним). Я звернулася в Мін'юст із проханням пояснити, як це рішення можна реалізувати, тому що воно виписане таким чином, що виконати його практично неможливо", - сказала голова ФДМ.

Вона підкреслила, що "такі ігри повинні супроводжуватися відповідальністю".

Говорячи про плани приватизації "Укртелекому", Семенюк зазначила, що їй складно, "гадати, чи станеться це у 2008-му". "У минулі роки йшла боротьба за приховання реальної вартості підприємства. Його сьогоднішня ціна – 4,7 млрд. доларів. Зараз іде боротьба за те, щоб продати все, залишивши державі 25%+1 акцію", - сказала вона, додавши, що якщо стоятиме питання про продаж контрольного пакету акцій, то кредитори можуть зажадати терміново повернути кредит або диктувати умови конкурсу.

На прохання прокоментувати інформацію про можливе притягнення Семенюк до кримінальної відповідальності за "тіньову реприватизацію Чорноморського суднобудівного заводу", голова ФДМ відповіла: "Ті, хто це каже, нехай спочатку розберуться".

"Я стежу тільки за інвест-зобов’язаннями. Незабаром настане термін перевірки, ми поїдемо і подивимося, чи виконуються ці зобов'язання. Судові позови до панів Чуркіних не зняті – у нас близько 40 позовів за даним підприємством", - додала вона.

Семенюк також зазначила, що має намір і далі працювати на те, щоб виконувалися інвестзобов’язання по "Криворіжсталі" – навіть "можливо, на інших посадах".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування