Регіонали починають легкий шантаж і кажуть, що їм немає чим поступатися

Четвер, 31 січня 2008, 16:34

Фракція Партії регіонів висуває свої умови з питання НАТО для розблокування роботи Верховної Ради.

Як заявляє заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, позиція Партії регіонів щодо теми вступу в НАТО "є абсолютно зрозумілою".

"Ми пішли на всі компроміси, на які тільки могли піти, погодилися з пропозицією спікера парламенту з приводу того, щоб у Верховній Раді було прийнято постанову, в якій би зазначалося, що дії зі вступу до НАТО в Україні можуть проводитися після референдуму", - заявляє Єфремов.

"Ми пішли навіть на те, щоб погодитися з його формулюваннями. Правда, не розшифровувавши їх далі, а тільки обмежитися першим рядком його постанови щодо референдуму. Це були наші максимально можливі поступки, на які ми йшли в даному питанні", - додав він.

Єфремов зазначив, що фракція чекає від спікера рішення - "згоден він чи не згоден" із їхньою позицією.

"Тільки одержавши чітку відповідь, ми зможемо ухвалити рішення про наші подальші дії", - підкреслив Єфремов.

Як сказав Єфремов, зустрічаючись із виборцями в областях, народні депутати фракції Партії регіонів "повернулися до Києва з ще радикальнішими настроями й заручившись підтримкою людей".

"Якщо влада не зрозуміє, що необхідно зважати на думку як мінімум половини громадян, то це може вилитися в масові протести в регіонах, які, зрештою, перекинуться й на столицю нашої держави", - підкреслив Єфремов.

За його словами, відповідальність же за розвиток подальших подій "нестиме влада, яка не хоче рахуватися з думкою народу".

Фракція Партії регіонів також вимагає "прозорого ухвалення рішення з питання референдуму щодо НАТО на засіданні Кабінету Міністрів".

"Ми проти кулуарності, як це було зроблено при підписанні листа про приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО президентом, прем`єр-міністром і спікером", - сказано в заяві.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування